info@glashatai.com 05:21 30.05.2024

„Нахранете журналистите” по пернишки


„Нахранете журналистите” по пернишки Източник на снимката: архив

„Нахранете журналистите” с този съвет се прочу един бивш партиен лидер, чиято партия вече е със затихващи функции. "Съветите" на Надежда Михайлова към актива на СДС, двама народни представители и един областен управител обаче се спазват стриктно на пернишка територия от местната структура на Атака. Не минава и празник без да са впрегнати 3-4 лелки от актива да шетат, да месят, да показват  майсторлък, че после да бъде направен опит да бъдат унизени от ръководството на партията с „гениалната” идея уменията им да бъдат оценени от плюскащите журналя. Местният лидер пък всеки път се хвали, че ракия като неговата никой до този момент не е опитвал.
И така здраво почерпени, представителите на местните медии да могат да преглътнат, че и оповестят каканиженето на проблеми, съществували и съществуващи: я за уличните кучета, я за дупките по пътя или цената на вода, ток. Все неща, чието назоваване не е необходимо, защото „лозето не ще молитва…” „Мотиката” от поговорката, обаче няма кой да хване, включително и активните около днешната трапеза на Атака в Перник. Апропо партията е представена и в парламента и в местния общински съвет, от което перничани полза все още не са видели.

Днешната престрапеза е поредното категорично доказателство за двуличието на политиците от партията на Сидеров в Перник,  които говорят пред  хората, онова, което на изтерзания електорат му е приятно да чуе, но малкия си пръст не мърдат за решаването на проблемите.
Полята с „най-хубавата ракия”, гарнирана с туршии, баници и зелници днес се е родила и една революционна идея, която виждате ли ще реши пътуването на хиляди перничани. Достатъчно било да бъдат закупени двусистемни мотриси, както пише БТА, цитирайки активист на партията. Кой кога и с какви средства, не става ясно. Пък и на кого му пука. Нали журналистите са нахранени и напоени. Те от своя страна ще направят необходимото „гениалните” мисли да видят бял свят.

Подобно поведение не само, че не прави имидж, но е и неестествено потъпкващо народните традиции и обичаи, превръщайки ги в лесен PR-ски трик и опит за печелене на политическа и електорална популярност. Всяка уважаваща себе си политическа сила трябва да държи на ценностите си, да работи за хората, а не да разчита на няколко парчета баница и люта нашенска ракия

 


Публикувана на 28.12.2017

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара