info@glashatai.com 06:42 30.05.2024

Ето го най-големият риск за здравето на младите


Ето го най-големият риск за здравето на младите

Не вредните емисии от горивни инсталации, тютюнопушенето и прекалената употреба на алкохол са най-големият риск за здравето на младите хора. Оказва се, че бичът е липсата на социални контакти, или, казано с други думи, самотата, предупредиха учени, цитирани от Лайф.
Общата вреда от продължителната самота и социалната изолация може да се окаже по-голяма в сравнение с тази от тютюнопушенето, употребата на алкохол и затлъстяването.

Изследване на специалисти от университета на Куинсланд показа, че повечето хора дори не подозират, че липсата на социална интеграция е вредна за здравето им.

Проучвания, обхванали 500 участници в САЩ и Великобритания, установиха, че хората, които поддържат приятелски отношения помежду си, живеят по-дълго и по-добре от самотните си връстници.

Освен това хората, които имат един или няколко добри приятели, се чувстват по-щастливи и в по-редки случаи умират от последствията от депресия.

По данни на учените, самотата увеличава с 30 на сто риска от смърт до 35-годишна възраст. В някои страни общопрактикуващите лекари вече дават на пациентите си практически съвети за удължаване на живота, като освен лекарства, се препоръчват срещи, спортуване и търсене на приятели.
 

Източник: БТА


Публикувана на 09.02.2018

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара