info@glashatai.com 00:45 23.05.2024

Протестът на перничани срещу местната Топлофикация- състезание на себичности


Протестът на перничани срещу местната Топлофикация- състезание на себичности Източник на снимката: архив

Утре перничани ще протестират срещу местната Топлофикация. Протестът по принцип е закъснял, но както казват хората "по-добре късно, отколкото никога"  Гражданите се организират в социалните мрежи и ще застанат в 13.00 часа пред сградата на Минната дирекция, за да заявят, че им дотегна да стоят на студено и да плащат сметки за топлина. Целият зимен сезон беше съпътстван от серия аварии на магистрални, главни, разпределителни и всякакви други топлопроводи. Хората често оставаха на студено и без топла вода. В края на миналия месец два пожара в местния ТЕЦ оставиха на студено или с леко топли радиатори целия град за повече от седмица.
Протестът обаче, типично по нашенски  е на път да се отличава с надпревара на себичност и измерване на его. Апропо такава е комуникацията между граждани и дружество през цялата зима. Дни на ред циркулира информация за народно недоволство  с начален час 13.00. Днес, обаче се оказа, че организатори "велики" правят събиране и в 7.00, защото - тогава ще дойде една от националните медии. Очевидно "да се видим по телевизора" е водещо в случая, защото националните телевизии снимаха студени радиатори няколко пъти.
Информация в студените моменти през зимата по принцип липсваше. а директорът на дружеството, избра определени медии за да обяви, че ще застане "лице в лице" с протестиращите. През целия сезон той си контактуваше само с тези медии. Никъде под текстовете /включително и под тези, които изглеждат като нещо средно между малка обява и PR/ обикновеният гражданин не видя специално обозначение, каквато е коректната практика. Публичният му образ обаче никак не е лъскав поне в момента. Какво ще каже утре и дали ще го направи в лицето на хората, без някой да излъска изреченията, предстои да видим.
 


Публикувана на 06.03.2018

ГЕРБ - Избори 2024
1 коментар