info@glashatai.com 09:53 15.06.2024

Общината отменя празничните прояви, заради кончината на Янакиева. Поклонението е днес от 11


Общината отменя празничните прояви, заради кончината на Янакиева. Поклонението е днес от 11

Общината отмени всички празнични прояви за два дни, заради кончината на Росица Янакиева. Поклонението ще бъде утре от 11.00 часа в Двореца на Културата.
Както вече glashatai.com съобщи Росица Янакиева почина тази нощ, след боледуване.
Съболезнования към близките и, днес изказват политици, приятели и хиляди перничани. Социалните мрежи са пълни със стотици постове, изразяващи тъга и съпричастност от загубата.

В съболезнователното си писмо президентът Росен Плевнелиев подчертава, че страната ни е загубила човек, който с категоричност и следвайки нормите на демокрацията и парламентаризма, упорито и всеотдайно е работил в полза на българските граждани.

Председателят на народното събрание Цецка Цачева : „Напусна ни един достоен човек и политик, социално ангажиран, отдал безрезервно сили и енергия за демократичното развитие и просперитета на страната. Една от каузите, в които Росица Янакиева вложи цялото си сърце, беше и пълноправното участие на жените във всички сфери на нашия живот.”

 Кметът на Перник инж. Иван Иванов: „ Росица Янакиева беше сериозен политик и успя да направи не малко неща за града ни. Отиде си човек, който посвети голяма част от живота си на нашата община. Светла й памет! Бог да я прости!”

Трендафил Величков, член на АБВ и областен управител на Пазарджик: "Росица Янакиева искаше да промени живота ни. Тя притежаваше качества, които трябва да има всеки политик. Янакиева беше желязната дама в българската политика.

Колегите на Янакиева от АБВ: Загубихаме едно от най-ярките си лица, като парламентарист, достоен и почтен политик и човек.


Публикувана на 26.01.2015


0 коментара