info@glashatai.com 00:48 23.05.2024

Соколова- инициатор на шестата политическа академия на женската организация на ГЕРБ


Соколова- инициатор на шестата политическа академия на женската организация на ГЕРБ

Областният клубен ръководител на Жени ГЕРБ-Перник д-р Елза Драгомирова и представители на дамската структура в областта участват в шестата политическа академия на женската организация на най-голямата политическа сила в страната. Инициатор и организатор на събитието е председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.

Форумът е посветен на „Политическата толерантност и консенсус в хода на Българското председателство на ЕС. Фалшивите новини и езикът на омразата – новият политически инструментариум”. Тридневната политическа академия се провежда в град Вършец (област Монтана).

„Амбицията ни е след тази академия да излезем с готови заявки какви политики ще следваме в бъдеще“. Това заяви председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Тя отбеляза, че няма структура на ЖГЕРБ в страната, която да не участва активно в политическия живот и изтъкна, че от 140-те дами на форума – 70% идват за първи път.
„Това е смисълът на всичко. Да надграждаме своя капацитет“, коментира тя.

Дамите от Перник бяха категорични, че академии като тази са изключително ценни, защото дават възможност за дефиниране на проблемите и посочване на пътя за решението им.

Участие във форума вземат още председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народният представител от ГЕРБ-Монтана и областен координатор на партията Дилян Димитров

Гост-лектори на форума са представителят на Фондация „Конрад Аденауер” за България Торстен Гайслер, еврокомисарят по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова, председателят на Комисията по околна среда и водите Ивелина Василева, министърът на вътрешните работа Валентин Радев, министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков и енергийният министър Теменужка Петкова.


Публикувана на 22.04.2018

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара