info@glashatai.com 19:56 15.07.2024

Три дни Перник ще е сцена на младите дарования в класическата музика


Три дни Перник ще е сцена на младите дарования в класическата музика

Три дни , в  края на седмицата, Перник ще бъде  център на класическата музика. На 27 април ще бъде даден страртът ма поредното тринайсто издание на  Международния конкурс за млади, изпълнители на класически музикални инструменти. Проявата се организира от Община Перник и Двореца на културата В годините тя  се утвърди като престижен форум за начинаещи майстори на клавирното и струнно музикално изкуство цигулари и овладяващи духовите музикални инструменти дарования от България и чужбина.

По традиция форумът ще бъде открит с изпълнения на лауреатите от миналогодишното издание на проявата. А публиката в Двореца на културата ще има възможност да се наслади на виртуозните им изпълнения.

Жури в тазгодишното издание на конкурса ще бъдат в раздел струнни инструменти: председател Райчо Христов диригент на КО „Орфей” и членове: Юлия Ангелова- преподавател в  НМУ и Росен Балкански преподавател в  НМА. Най-добрите в категорията пиано ще оценяват Емилия Канева, Анна Тодорова и двете преподаватели в НМУ и колежката им Стефка Матанова. В категорията духови и ударни инструменти ще журират Марина Миндова преподавател в НМУ Атанас Карафезлиев преподавател в НМА и Трифон Трифонов- диригент на Духовия оркестър към Двореца на културата в Перник.
Кой ще пребори конкуренцията и ще вземе награда ще стане ясно в края на проявата в неделя


Публикувана на 25.04.2018


0 коментара