info@glashatai.com 21:50 21.04.2024

Сръбска делегация беше в Ковачевци


Сръбска делегация беше в Ковачевци Източник на снимката: Община Ковачевци-facebook

В Ковачевци на посещение беве делегация от сръбската община Ягодина, начело с Драган Маркович Палма- председател на политическата партия Единна Сърбия, депутат в сръбския национален парламент и председател на тамошната Скупщина -Общински съвет. В делегацията са още кмета на Община Ягодина г-н Ратко Стеванович, ръководителят на окръг Поморавие, служители на община Ягодина, представители на образованието, здравеопазването, общински съветници, бизнесмени и фермери.
Община Ковачевци и Община Ягодина, българска и сръбска община имат идеи за постигане на икономически растеж и развитие, както и взаимодействие за междукултурен обмен. Свързващият мост между двете балкански общини и приятелски съседни държави, са взаимоотношения на ръководителите им, крепящи се на тези официални визити. Първата в Община Ягодина на 12 и 13 април 2018г. и втората тук днес в Ковачевци.
„Драги гости, добре дошли в община Ковачевци! Най- малката, но най-красивата община в област Перник. Родното място на Георги Димитров - с тези думи посрещаме всички гости на Ковачевци. Българо-сръбските отношения са основен приоритет на нашата държава. Община Ковачевци и община Ягодина имаме намерения, да разкрием добросъседски отношения, на база откритост и приятелство, в сферата на културата, спорта, селското стопанство и други направления, които ще доведат да развитие в отношенията на два братски народа. Имаме традиции в отношенията със Сърбия, Община Ковачевци има проекти по трансгранично сътрудничество с Димитровград, Лесковац, сега подписахме договор и с Колеж по приложни професионални изследвания- Враня за нов проект, каза Станимиров.
„Ягодина има 80000 жители. Ще ме питате защо дойдохме в Ковачевци? Защото идвайки в Ковачевци, показваме, че не само София е България и не само Белград е Сърбия. Всички делегации идват в столиците ни, а малките общини остават непосетени.
Малката община Ковачевци има добро общинско управление. Много е трудно, когато от нула трябва да се направи нещо. С хората, които представляват общината се срещаме за втори път и когато се срещнем отново ще имаме нова радостна новина. Сигурен съм, че идеята ще бъде приета и от опозицията. Ковачевци има добро географско разположение, на 50 км. от София, има красив язовир, който посетихме, който трябва да привлича повече туристи. Обръщам се към народния представител,да се бори за повече средства за тази община, за да може хората да останат да живеят тук.“ – бяха словата на Драган Маркович Палма.
Палма покани официално чрез кмета фолклорна група, която да присъства на концертите на сцената на Летния театър в Ягодина през месец юли.

На края срещата имаше размяна на подаръци, Кмета подари на Палма кукерска маска, с пожелание да стане министър- председател на Република Сърбия.
Станимиров на свой ред получи спортна тениска на ФК ДОМАЧИН, Ковачевац с № 10 на централен нападател.


Публикувана на 04.05.2018


0 коментара