info@glashatai.com 01:38 19.11.2019

Защо не отразихме протеста на майките?


Защо не отразихме протеста на майките?

Няколко възмутени майки щели да се съберат, а може и да са се събрали (което не е сигурно) пред Съдебната палата, искайки  доживотен затвор или смъртно наказание за акушерката, пребила бебето.

Не, няма да отразим, тази така “смислена” и организирана на време, т.е. в “работното време” на обитаващите сградата, проява. Не защото сме безчувствени към изверги налагащи малки деца. Не и защото оправдаваме всялата ужас у мнозина Емилия Ковачева. А защото не приемаме и не бихме дали популярност на онези търсещи публичност на гърба на човешкото нещастие мами. Струва ни се проява на не много добър вкус да дадем трибуна на хора, крещящи собствената си значимост, само защото повтарят папагалски и кампанийно нечия чужда теза. Като ги погледнеш едни такива, не особено ориентирани, искащи едно и друго, яхнали темата, която е актуална в момента. Така, както беше актуална една друга, само преди няколко седмици. Спомняте ли си ги- тези дето уж бранеха кърменето. От какво и от кого… не стана много ясно. Само, че като ги понаснимаха и се видяха тук-там по телевизията, престанаха. И сега ще е същото. Само, че в този случай упражнението за популярност е  на гърба на трагедията на невръстното бебе и на тази на Емилия Ковачева.
 Колкото до онези, дето ще ни обвинят в защита на акушерката… има закони за наказанието и, в случай че някой е забравил. Апропо и така създалото се обществено мнение, също е наказание.
Ето затова “Глашатай” предпочете да не дава гласност  на т.нар. протест на майките, ако го е имало, в Перник

Любомира Седевчева


Публикувана на 03.05.2015


0 коментара