info@glashatai.com 22:53 22.05.2024

Десета поред спортна площадка отвори врати в Перник


Десета поред спортна площадка отвори врати в Перник

Десета поред  спортна площадка беше открита днес в Перник. Игрището се намира в квартал „Църква" до 16-то ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" . Теренът е  на стойност 60 000 лева и е  дарение от фирма Стомана  Индъстри АД. Футболното  игрище е с изкуствена настилка, простиращо се на 600 кв. м. Базата разполага с модерно осветление, което дава възможност да бъде използвана и през тъмната част на денонощието.

Лентата беше прерязана от кмета на Община Перник Вяра Церовска и директора на фирма „Стомана Индъстри" Константин Стаменов , след което бяха официално връчени ключовете на директора на учебното заведение Елена Лозанова  с пожелание по-дълго време да бъде запазено и съхранено спортното съоръжение. 

На церемонията присъстваха и зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев, както и кмета на населеното място Румен Петров, който изказа специална благодарност за новото игрище. 

„Искам да изкажа моето голямо благодаря на г-н Стаменов , защото всичко , което говорихме стана факт и спортната площадка, и видеонаблюдението. Всичко се дължи на неговото сериозно и отговорно отношение  към Перник и перничани .Това е десетата поредна отворена безплатна спортна площадка и първата като дарение. Радвам се  за тази прекрасна придобивка. Надявам се, че това ще е началото на още многото неща , които ще се случват", сподели кметът Вяра Церовска. 

Директорът на „Стомана Индъстри" пък зави, че е щастлив, че с новата площадка се  допринася за здравето на подрастващите . 

„Пожелавам да се ползва безаварийно и най-вече да са живи и здрави децата. Радвам се, че това беше един наш ангажимент, който най- накрая успяхме да изпълним", допълни Стаменов.

На откриването на площадката  беше подготвена и специална програма от ученици и самодейци от кв. Църква. 

Хубавата придобивка съвпада и с 50 годишния юбилей на местното училище.


Публикувана на 15.06.2018

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара