info@glashatai.com 23:47 22.05.2024

Ученици на ПГ по икономика – гр. Перник посетиха Европейския парламент в Брюксел след успешно представяне в конкурс по ИТ


Ученици на ПГ по икономика – гр. Перник посетиха Европейския парламент в Брюксел след успешно представяне в конкурс по ИТ

Седем млади информатици от Професионална гимназия по икономика – гр. Перник се представиха отлично в конкурса „Дигиталните технологии в час“, организиран от евродепутата г-н Момчил Неков и като награда посетиха Европейския парламент в Брюксел на 18 и 19 юни 2018 г. Те се запознаха отблизо с работата на европейската институция и присъстваха на заседанието на Комисията по култура и образование на Европейския парламент. Учениците участваха в конкурса със свои презентации и интерактивни мултимедийни приложения, като чрез тях показаха своите виждания за внедряването на дигиталните технологии в образователно-възпитателния процес.

Това не е първи успех за възпитаниците на ПГИ – гр. Перник в сферата на информационните технологии. През последните няколко години те печелят всяка година призови и лауреатски места от националните олимпиади по информационни технологии.

Следващата цел на учениците от ПГИ – гр. Перник е успешно реализиране на  спечеления от училището проект по програма „Еразъм +“, в който 32 ученици ще изкарат двуседмичен стаж в престижни испански фирми в гр. Севиля. Участниците в проекта ще бъдат от направления „Стопанско управление“ и „Приложна информатика“ Те ще бъдат избрани след провеждане на конкурсен изпит по професионална подготовка и английски език.


Публикувана на 20.06.2018

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара