info@glashatai.com 07:27 26.06.2019

Депутати поздравиха перничани за празника


Депутати поздравиха перничани за празника


Уважаеми жители на област Перник,

110 години ни делят от 22 септември 1908 г. - датата, с която започва съвременната история на българската независима държава.
Това е денят, в който освободена и обединена България прокламира своята Независимост, за да заеме равнопоставено място в системата на международните отношения и европейската политическа сцена.
Съдбовният държавнически акт увенчава с успех вековната мечта на поколения българи. Той е плод, както на мъдростта на българската дипломация, но най-вече на силата на един народ, изстрадал свободата си и отстоявал правото си на собствена държава, на национална идентичност и самосъзнание.
Обявяването на Независима България е естествения завършек на отдавна назрели исторически процеси, вдъхнали сили и увереност на българите, да поемат свой собствен път на развитие.
В този ден, нека отдадем почит на онези, които през 1908 година ни дадоха пример за единство в съдбовни за нацията ни моменти!
Днес, като потомци на тези велики мъже и жени, наш дълг е да продължим да градим историята, като наследяваме великите дела на тези българи и именно затова да бъдем още по-отговорни за съдбата на следващите поколения.
Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!


Красимир Велчев
д-р Александър Александров

Народни представители в 44-то Народно събрание на Р. България


Публикувана на 22.09.2018


0 коментара