info@glashatai.com 07:22 26.06.2019

Обещанието си е обещание. Откриха ново спорно игрище


Обещанието си е обещание. Откриха ново спорно игрище

Обещаното  от кмета Вяра Церовска спортно игрище в пернишкия кв. „Проучване" вече е факт. Новият обект беше официално открит днес с много изненади, усмивки и детски смях.   

На тържествената церемония присъства кметът Вяра Церовска и екипът й, народният представител д-р Александър Александров, кметовете  на кв. „Изток" и село Драгичево Емил Костадинов и Виктор Викторов, както и много граждани. 

 „Реализирането на този хубав спортен комплекс  беше обещан миналата година, на 19 септември.   Направена е пълна реконструкция на спортното съоръжение, изградено е футболно и баскетболно игрище, жителите на квартала  ще имат възможност да играят и волейбол. Не липсват и пейки за тези, които ще си почиват или пък ще гледат. Поставено е специално осветление, за да могат децата на воля и спокойствие  да тренират, да играят и да се забавляват, както и техните родители", сподели кметът Вяра Церовска и връчи ключът от спортния комплекс на жителите на кв. „Проучване" . Градоначалникът зарадва и младите спортисти като има подари топки за игра. 

„За любителите на спорта са монтирани специални врати и кошове, спазени са всички правила и при поставянето на настилките на футболното и баскетболното игрище Големината на  футболното игрище е  820 кв. м. , а 405 кв.м. е баскетболното игрище, коментира  изпълнителният директор  на фирмата  изпълнител „Хидрострой"  - Таня Каменова

С много емоции и вълнения родителите и децата благодариха на кмета за новата придобивка. „Имаше доста опасни железа на старата площадка и беше разрушена. Чакахме с нетърпение да видим крайния резултат.Искаме да кажем едно голямо благодаря на д-р Церовска, че откликна на нуждите на най-малките перничани. Миналата година отидохме в кабинета й без да имаме определена среща, съвсем изненадващо и бяхме приети. Децата споделиха какво искат и всичко вече е налице",споделиха  родителите.

Цялостният ремонт на обекта е  на стойност 170 017,84  и е изграден със собствени приходи на Общината.


Публикувана на 22.09.2018


0 коментара