info@glashatai.com 07:42 26.06.2019

Ремонтираното читалище на Драгичево отвори врати /снимки/


Ремонтираното читалище на Драгичево отвори врати /снимки/

Знаковата сграда на читалище „Пробуда" в пернишкото село Драгичево вече е напълно ремонтирана и отвори широко врати за самодейците в населеното място. Лентата на обновения културен дом преряза кметът на Община Перник Вяра Церовска и кметът на селото Виктор Викторов. По стар български обичай беше плиснато и менче с вода за здраве. 

Средствата за ремонта и укрепването на читалището са 250 000 лева и са отпуснати от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. 

„Щастлива съм, че днес тази хубава сграда посреща творците на село Драгичево. Сигурна съм , че ще бъде изпълнена с много музика, песни и танци. Доказателство за това са успехите на момичетата и момчетата, които са показали таланта си на множество фестивали и конкурси", сподели кметът Вяра Церовска и приветства ръководството на читалището. 

"Сградата е с подменена покривната конструкция и изцяло е ремонтирана отвътре и отвън, подменен е водопровода, електрическата инсталация, както и подовите настилки във всички помещения, залата и библиотеката", коментира кметът Виктор Викторов и пожела на всички самодейци да са здрави , позитивни и усмихнати , да съхраняват традициите и пазят направеното за идните поколения. 

„Културното средище в селото беше едно от пострадалите при земетресението през 2012 година и беше забранено за ползване от компетентна комисия", припомни читалищният секретар Людмила Филипова и не скри вълнението си, че самодейците и читателите заслужават тази нова сграда. 

Сред акцентите на програмата беше и наградата на най-малкия жител на селото Виктория Цветкова, която е на 40 дни.

На празника не липсваше и доброто настроение, което беше повдигнато от чаровната и талантлива изпълнителка на народни песни Валерия Момчилова и невероятните изпълнения на „Майсторите на танца".


Публикувана на 26.09.2018


0 коментара