info@glashatai.com 04:57 19.01.2019

Двама творци от Казанлък ще гостуват на Перник в съвместна изява


Двама творци от Казанлък ще гостуват на Перник в съвместна изява Източник на снимката: gallery.pernik.org

Двама творци от Казанлък ще гостуват на Перник в съвместна изява. Това щще се случи в средата на месеца в галерия Кракра. Артистичното пространство ще приюти  художникът   Иван Гайдаров, който ще покаже на пернишката публика своята „Безпределност” и поетът  Румен Денев, който ще представи книгата си с есета „Белият гарван”

Проявата обещава да бъде повече от интересна за ценителите в изкуството, защото ще съчетае в себе си абстракното виждане за света ан Гайдаров с метафоричният език на Денев.

Иван Гайдаров е роден на 25.03.1963 г. в град Казанлък. Първата му самостоятелна изява е през 1986 г. с металопластиката "Космически човек" с размери 6 х 3.5 м. През следващите години участва в над 200 самостоятелни и колективни проекти. Работи с дърво, метал, гранит, мрамор, бронз и инокс. Излага самостоятелно свои творби в различни градове на България, в гр. Надканижа (Унгария), и в Сонома (Сан Франциско, САЩ). Негови произведения се намират в частни колекции в България, Дания, Унгария, Индия, Гърция, Австрия и САЩ.

Поетът Румен Денев е автор на повече от 10 книги

"Възгледът, на който принадлежа, е възгледът на поезията. Този възглед има хилядолетна история със запазени писмени съкровища, основаващи се на много по-стари предания. Аз нямам възглед, аз принадлежа на този възглед. Човек може да има поглед за нещо, но този поглед ще бъде, основан на възгледа, на който принадлежи. Възгледът е светлината, дето осветява нещата... Погледът е мнение, а възгледът - истина. Погледът дава граници и определения, а възгледът, осветявайки ги, ги отпраща напред. Възгледът разширява света, съединява погледите, събира обектите в цялост, т.е. възгледът е синтез.", казва за себе си авторът

 

 


Публикувана на 09.11.2018


0 коментара