info@glashatai.com 06:13 23.07.2019

Церовска посрещна македонска делегация


Церовска посрещна македонска делегация

Кметът на Община Перник Вяра Церовска прие в кабинета си 12-членна македонска делегация, включваща представители на македонското министерство на труда и социалната политика, УНИЦЕФ, SOS Детско село, експерти от "Завод за социални дейности", ръководители на социални институции. 

Визитата им е фокусирана в най-успешните практики в предоставянето на социални услуги за деца. Основните теми на разговор бяха обмяна на опит в сферата на социалните дейности и услуги и процесите на дейнституционализация на домовете за деца и младежи в риск.

„Вярвам, че работим в една посока, с едни цели в името на това всички деца да се чувстват равни и добре. Много е важно да им помогнем с всички институционални мерки. Смятам, че ще си бъдем полезни и с опита, който имаме, защото когато има такъв проблем той има едно решение - човешко отношение", сподели пред гостите Вяра Церовска. 

Зам.-кметът Йордан Павлов посочи, че по време на посещението си Македонската делегация ще има възможността да се запознае с дейността на кризисните центрове на територията на община Перник и по-специално предоставянето на социални услуги на децата в риск.


Публикувана на 06.12.2018


0 коментара