info@glashatai.com 19:49 22.07.2019

Наш художник подреди изложба в София по повод двоен юбилей


Наш художник подреди изложба в София по повод двоен юбилей Източник на снимката: Александър Иванов- facebook

Изложба по повод 50 години творческа дейност и 75-тата си годишнина подреди в галерията на Съюза на българските художници пернишкия живописец Богомил Благоев. Експозицията съдържа 40 платна, рисувани в последните пет години

Богомил Благоев е роден през 1943 г. в с. Копаница, Радомирско. Завършил е Института за учители по изобразително изкуство в Кюстендил. Работи като преподавател по изобразително изкуство в специализирано училище по изкуствата в Перник – СОУ” Климент Охридски”. Негови ученици са сред водещите художници в Перник.

Богомил Благоев има над 10 самостоятелни изложби. Негови картини са притежавани в частни колекции и галерии в страната и в чужбина – Палма де Майорка, Истанбул, Велико Търново, Кюстендил, Златарица, Перник, Видин, Радомир, Министерство на образованието, Министерство на икономиката и др. 

 

 

ХАШТАГ-BG публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

 

 

 


Публикувана на 06.12.2018


0 коментара