info@glashatai.com 01:10 16.11.2019

Грандиозен спектакъл „В ритъма на Сурва"


Грандиозен спектакъл „В ритъма на Сурва Източник на снимката: oбщина Перник- пресцентър

Само четири дни остават до грандиозния спектакъл „В ритъма на Сурва", с който тази година ще стартира фиестата на 28-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва" в Перник. Над 7 500 участници от цяла България и от света ще си дадат среща за пореден път в европейската столица на маскарадните игри Перник за зрелищно тридневно шоу. Факелно шествие, в което ще се включат 40 сурвакари от кв. "Бела вода", носителите на голямата награда Златната маска 2018 г, .ще премине през центъра на града. После публиката ще се събере пред Двореца на културата, където ще започне церемонията за откриването. 

„Очаква ни едно наистина разтърсващо сетивата откриване, което е създадено с огромно желание и добра енергия. В него ще покажем ритъма на Сурва, съчетан с духа на Граово, което олицетворява цялата тази специална душевност на хората от нашия регион. В спектакъла, умело е съчетано автентичното с модерното, интерпретирайки силната енергия на младостта, балансирана от хармонията на мъдростта. Всичко това ще се усети в различните хореографии, създадени от "Майсторите на Танца", които ще бъдат показани за първи път на откриването". Това разкри режисьорът на спектакъла Красимир Димитров, който е и създател и продуцент на Майсторите на танца. 

По думите му тазгодишното шоу е надградено с още известни изпълнители от националния ефир, допълвани от много светлинни, лазерни и пироефекти, които ще накарат зрителите да изпитат въодушевление и истински пир за сетивата. Водещи на вечерта ще бъдат любимците на много българи – Мария Силвестър и Митко Павлов.

В спектакъла „В ритъма на Сурва" ще вземат участие още славеите на народните песни Ива Давидова и Боряна Василева и прекрасната Михаела Филева. Грациите на художествената гимнастика пък ще изненадат публиката с блестящо представление с ленти.


Публикувана на 22.01.2019


0 коментара