info@glashatai.com 07:56 24.07.2019

Хора от САЩ и Соколова ще организират обществен форум


Хора от САЩ и Соколова ще организират обществен форум

Представителите на посолството на САЩ и областният управител на Перник Ирена Соколова планираха съвместни начинания свързани с предприемачеството, науката и технологиите. Във фокуса ще бъде и организирането на форум по обществено значими теми, воден от жени – лидери на мнение.

Това са договорили по време на срещата си днес Дейвид Питърсън – секретар по политическите въпроси и Радостина Михалкова – специалист по политико-икономическите въпроси и  губернаторът на Перник. Те са разговаряли  за взаимоотношенията между двете страни в сферата на икономиката, културата и туризма, образованието, трудовия пазар, развитието на средата, както и за възможностите за сътрудничество.

Соколова акцентирала пред гостите особеностите и икомическия профил на област Перник и поясни, че регионът е устойчиво развит заради близостта му със столицата, най-ниският коефициент на безработица в страната, дейността на няколко крупни и множество по-малки предприятия със стабилен потенциал и растеж. Като проблем на национално ниво, губернаторът отчете липсата на кадри за специфична производства.

 

 

 

 

 

 

 

 


Публикувана на 31.01.2019


0 коментара