info@glashatai.com 02:13 23.08.2019

Военното окръжие в Перник с нов началник


Военното окръжие в Перник с нов началник Източник на снимката: областна администрация-пресцентър

Нов началник има от пети февруари военното окръжие в Перник. На поста е назначен подполковник Димитър Матев. Преди да оглави структурата в Перник, Матев е работил като държавен експерт в Министерство на отбраната и е минал през цялата йерархия на военни длъжности, каза самият той за "Глашатай". Димитър Матев е магистър по логистика и военно дело на ВА "Г.С. Раковски"

Една от първите му срещи в Перник е била с Областният управител Ирена Соколова По време на нея са били  обсъдени перспективите във военната кариера и популяризирането й сред младите хора, както и старта на националната кампания „Бъди войник" в Перник. Градът ни ще е вторият в България, в който ще бъде презентирана тя.

В програмата е предвидена информационната борса за възможностите, които предлага Българската армия - както висше образование и офицерски пагони, така и служба като редници и сержанти. Ще се представят видовете въоръжени сили (военновъздушни, сухопътни, Национална гвардейска част, 68-ма бригада „Специални сили"), както и демонстриране на бронирана машина «Пустиннна котка» на Военна полиция.

Кулминацията на кампанията е в 18:30 ч., в театрален салон «Георги Русев», с концерт на Гвардейския представителен духов оркестър с участието на група «БТР».


Публикувана на 11.02.2019


0 коментара