info@glashatai.com 06:28 23.07.2019

Трънчанки и брезничанки показват ръкоделия за 8 март, в Перник- поезия и изложба


Трънчанки и брезничанки показват ръкоделия за 8 март, в Перник- поезия и изложба Източник на снимката: internet

  Брезничанки и трънчанки ще покажат ръкоделия за Деня на жената В читалището в Трън на връх празника ще покажат плетива и бродерии, дело на сръчите ръце на местните дами. В Музея в Брезник ще подредят изложба от 25 гоблена, ушити от граовките.Майсторите на ръкоделието представени в изложбата са на различна възраст и с различни професии – счетоводители,педагози,служители,пенсионери, но всички тях ги свързва гоблена.

   В изложбата могат да се видят различни тематични области пресъздадани в гоблените - библейски сюжети,  флорални мотиви, исторически паметници и пейзажи.

В Перник, в галерия "Марин Гогев"  днес ще бъде открита изложба "Красиви и талантливи". Експозицията е от картини, пана, пластики дело на пернишки художнички.
Утре в Двореца на културата в миньорския град почитателите на поезията ще се насладят на творбите на Калина Влади, Илиана Фончева и Пламена Владимирова. Атмосферата ще допълват изпълнения на квинтет от КО "Орфей".
Калина Влади, е добре позната на перничани от изявите си тук. Почитателите на творчеството и бяха на представянията на двете и книги: "Бодлива нежност" и "Крехко равновесия" и "Пулсиращи рими", събрали в себе си както поетичния, така и есеистичния талант на дупнишката актриса Василка Сумева.
Илиана Фончева за първи път ще представи поетичния си свят пред перничани. Тя е автор на книгата "С душата на момиче"


Публикувана на 05.03.2019


0 коментара