info@glashatai.com 06:18 23.07.2019

Благотворителна изложба в Областта


Благотворителна изложба в Областта Източник на снимката: областна администрация-пресцентър

В навечерието на женския празник – 8 март, Областна администрация Перник домакинства благотворителна изложба от картини, пластики и ръчно рисувани копринени шалове под надслов „Светове без граници".Тя е дело на ателие „Арт терапия" с ръководител Йоана Николова към Дневен център за пълнолетни лица с увреждания (ДЦПЛУ) – Перник.

Творбите са наредени в галерия „Атриум" на Областна администрация, където всеки почитател на изкуството може да види творчеството на възпитаниците на ДЦПЛУ, както и да ги подкрепи като си закупи на символична цена от изложените им творения. Събраните средства ще се инвестират в дейностите на школата.

 

Областният управител Ирена Соколова откри художественото събитие и високо оцени творбите на възпитаниците на центъра:

 

„Пожелавам Ви да продължавате да претворявате красотата и да ни показвате незабележимата, но истинска страна на живота. В света наистина няма граници за творческия порив и таланта и Вие ни го доказвате с картините си. Продължавайте да чувствате и преживявате, и така да сътворявате света наоколо!", каза в приветствието си Соколова.

 

Тя отправи благодарност и към педагога Йоана Николова – наставник на младежите. 

Дълги години, чрез метода арт-терапия основаващ се на базата на изобразителното изкуство, Николова работи в посока на тяхното социализиране, интеграция, пълноценни възможности за общуване, психично и физическо укрепване.


Публикувана на 05.03.2019


0 коментара