info@glashatai.com 20:13 16.06.2019

Баща, дядо и внук със съвместна изложба в пернишката галерия


Баща, дядо и внук със  съвместна изложба в пернишката галерия

Съвместна експозиция от творби на три поколения подготвят в Градската художествена галерия на Перник. Свои творби съвместно за първи път ще покажат известният перничанин Кирил Сергинов, неговият син проф. Борис Сергинов и внукът му Кристиян. Изложбата ще бъде открита на 21-ви март.

Кирил Сергинов е един от първите български рок музиканти, както и един от първите алтернативни художници работили през 60-те, 80-те и 90-те години на двадесети век. Творческите му проекти са в областта на акварела, живописта. пърформънса, инсталацията, фотографията,

Художникът авангардист Борис Сергинов е един от най-известните български „неконвенционални“ художници с радикални, често провокативни изяви. Много от пърформансите му през 1990-те години са направени в рамките на фестивалите Sofia Underground.

Творческите му проекти са в областта на визуализацията в дизайна, интериорния дизайн, компютърната графика и колористика, пърформънса, инсталацията, фотографията, живописта, електронната живопис, стенописта

Негови произведения и инсталации се съхраняват в колекциите на Националната художествена галерия в София, в Градската галерия на Перник, на Българско посолство в САЩ, в държавни и частни колекции във Финландия, Япония, Канада, Франция, Русия и т.н.

Любителите на изобразителното изкуство с нетърпение очакват да видят творбите на най-младия член на артистичната фамилия- Кристиян, за когото знаят че е наследил не само дарбата в областта на изобразителното изкуство, но и музикалността на дядо си.


Публикувана на 19.03.2019


0 коментара