info@glashatai.com 03:37 25.01.2021

Само в Глашатай: Трагичен Великден за една болна пернишка душа


Само в Глашатай: Трагичен Великден за една болна пернишка душа

Трагичен Великден очаква една болна пернишка душа. Касае се за психично болен мъж, останал на улицата. Сигналът беше подаден от читатели на Глашатай. От дни Олин, който страда от психично заболяване живее на улицата. Негов дом е пейка пред един от блоковете на ул. Младен Стоянов в Мошино. Домът на Орлин е изгорял, а самият той едва не е загинал в пламъците, които сам е предизвикал. Покъщнината му вече се пилее на близката поляна. По-ценното от нея е отмъкнато, Жилището е общинско, а съседите не искат и да видят комшията си, заради последствията от действията му, които са резултат от заболяването.

"Беше абсолютно нормален човек. Работеше в полицията. След тежка катастрофа отключи шизофрения. Единствено майка му се грижеше за него, но след смъртта и остана на произвола на съдбата.", разказват хора от съседните блокове. Твърдят, обаче , че човекът има деца, които са отказали да се погрижат за него. Сега той  е оставен безпомощен и на милостта на хората за храна и вода. Физиологичните си нужди, обаче върши във входовете. "Идваха някакви хора от институциите, но казаха, че нищо не могат да направят", оплакват се Мошинци.
Оказа се, че в Община Перник са информирани за случая. "Сезирахме социалните служби", каза специално за Глашатай зам.кметът Йордан Павлов. Защо обаче служителите на социалните служби не са направили нищо по казуса, не е ясно. Едва ли ще го сторят в почивните празнични дни. Така една болна пернишка душа ще посрещне Великден на пейката пред блока и с милостта на хората.


Публикувана на 26.04.2019


0 коментара