info@glashatai.com 06:30 18.06.2019

ГЕРБ откри кампанията си в Перник, кандидатът за евродепутат Адрей Новаков:Показахме своите способности и ще спечелим доверието на хората


ГЕРБ откри кампанията си в Перник, кандидатът за евродепутат Адрей Новаков:Показахме своите способности и ще спечелим доверието на хората

 

„В следващия един месец ще работим за това да спечелим доверието на хората. Показахме своите способности и съм убеден, че сме единствените, които можем да постигнем реално измерими резултати в името на България“, сподели най-младият кандидат за член на ЕП от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков на пресконференция, с която беше поставено поставено началото на предизборната кампания в област Перник. Новаков не скри сантимента си към Перник и подчерта, че се чувства свързан с града и хората в него.

С водосвет за здраве и успех ГЕРБ-Перник даде старт на кампанията за членове на Европейския парламент. По традиция ритуалът беше отслужен в църквата „Свети Иван Рилски“. Свещичка в храма запалиха най-младият кандидат за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков и Александър Йорданов , областният координатор на местната структура на политическата сила д-р Вяра Церовска, народният представител д-р Александър Александров, председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, членове и симпатизанти на най-голямата политическа сила в Перник, представители на Съюза на демократичните сили.


Андрей Новаков подчерта значимостта на предстоящите избори както за България, така и за Европа. "В следващия Европарламент ще продължим да защитаваме интересите на страната ни в Европа и гласът на България ще се чува", категоричен беше той.
Лидерът на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска отбеляза, че Андрей Новаков заема достойното трето място в листата за кандидати за евродепутати, което е признание за успешната му работа през последните пет години като представител на българските граждани в Европейския парламент.

„Щастлив съм, защото е видим резултатът от труда на кмета Вяра Церовска. Всичко, което тя направи за Перник през последните 4 години е показател, че с висок професионализъм и с подкрепата на правителството Европа влиза уверено в нашия дом“, каза още той. Новаков отправи призив към перничани да изберат листата на ГЕРБ и СДС, защото тя е единствената, която има доказани авторитети и професионалисти.
Областният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска беше категорична, че ГЕРБ и СДС изпращат листа от подготвени, млади и ентусиазирани европейски политици, които ще работят за успеха и просперитета на България, за достойнството и самочувствието на всички българи навсякъде по света.
„Толкова много са достиженията на демокрацията. Всеки българин се вълнува от съдбата на страната ни. Именно заради това, на 26 май трябва да дадем своя принос за запазването ѝ в България“, подчерта лидерът на ГЕРБ-Перник и призова всички демократично мислещи хора, да изберат номер 12 в интегралната бюлетина.
„Евродепутатите от партия ГЕРБ доказаха, че имат изключителен опит и авторитет и съм убеден, че ще представят достойно страната ни в Европа“, сподели кандидатът за член на ЕП Александър Йорданов. Той определи Андрей Новаков като най-опитния евродепутат, с личен принос за изработването на един изключително благоприятен бюджет за страната в следващия програмен период.
„Победата на ГЕРБ и СДС на Европейските избори ще даде необходимата на България сигурност и стабилност“, каза още той.
Общинският ръководител на ГЕРБ-Перник Ирена Соколова подчерта, че листата на ГЕРБ и СДС е съставена изцяло от кандидати, които се гордеят с постигнати резултати в биографиите си. Те са с изявен европейски и национален политически опит и са доказали, че утвърждават националните интереси заедно с европейските.
“Европа е факт и същевременно процес, който създаваме и развиваме. Искаме развитие и напредък и най-напред имаме нужда от сигурност, спокойствие и справедливост. По време на кампанията трябва задълбочено обсъждане на тези и други теми. И ще бъде непростимо да ги подминем и подменим. Искаме политика на постигане на съгласие и разширяване на подкрепата! Националните и европейски програми дават реален шанс за развитие и напредък, и ако загубим тази кампания в несъстоятелно противоборство и идеологически спорове, то тогава ще загубим възможността Европа да развие България“, отбеляза Соколова.
Тя беше категорична, че партньорство с изразените демократични партии вдясно ще бъде ключово за успеха на ЕНП на европейските избори в България.
Председателят на СДС Румен Христов призова дебатът в предстоящите избори да бъде съсредоточен в това, какво нашите евродепутати ще направят за България.

 

 


Публикувана на 30.04.2019


0 коментара