info@glashatai.com 03:06 25.01.2021

Перничанка показва изкуството си в столицата


Перничанка показва изкуството си в столицата Източник на снимката: личен архив

Перничанката Боряна Иванова- Боко ще покаже артистичния свят на творбите си пред столичната публика в първа самостоятелна изложба. Текстилните картини, пана и няколко платна- акварел вече красят една от залите на ценътрът за образование, наука и култура „Проджект лаб” . Експозицията ще бъде официално открита тази вечер и ще остане да краси центъра до края на май.

Боряна е възпитаничка Елена Темелкова и Здравко Стойнев и на училището в Дрен. Рисува с плат. Извайва чудно красиви форми, украсява ги с приказни багри и пръска красота около себе си.
Смело творческо решение е да посвети публиката в тайнството на раждането на творбите. Боко ще направи демонстрация за почитателите си и за онези, които за първи път ще се докоснат до изкуството и.

„Изложба на една майка”, така организаторите са решили да нарекат експозицията. Тя е част от кампанията "Изкуство с кауза”, на „Проджект лаб”. Със сумата, събрана от продажбата на творбите, Боряна ще финансира рехабилитацията на сина си Христо. Момченцето е част от онези слънчеви деца, страдащи от аутизъм, за чието ежедневие са нужни доста средства.


Публикувана на 14.05.2019


0 коментара