info@glashatai.com 23:27 21.09.2019

Забавяне в изграждането на водопровод разбуни пернишко село


Забавяне в изграждането на водопровод разбуни пернишко село

Жители на село Ярджиловци протестираха заради недовършен водопровод и се заканват след 2 седмици да протестират и пред сградата на общината в Перник, ако не бъдат предприети конкретни действия. Недоволството е предизвикано от забавянето на втория етап на проекта за водоснабдяване на селото, каза за БНР кметът Данчо Данаилов.

Има утвърден проект и  подписан договор, но реализацията му се бави. По думите му поради недовършения водопровод 1/3 от селото ползвало местни водизточници, водата от които не е качествена, тъй като съдържала голямо количество манган.

Кметът на Перник Вяра Церовска заяви, че проектът за изграждането на водопровод е утвърден през 2016 година. Той се изпълнява на два етапа, първият от които е завършен. За втория етап също е подписан договор, който е съгласуван и утвърден. Истината е, че няма финансиране в ПУДООС, каза Церовска.

По думите й протестът в Ярджиловци има връзка с предстоящите избори. До встъпването ми в общината селото никога не е имало водопровод. Проектът го внесох аз и кметът на селото и хората много добре знаят това, заяви Церовска.

източник bnr.bg

 

 


Публикувана на 18.05.2019


0 коментара