info@glashatai.com 01:29 13.06.2021

Само в Глашатай: Шаш в Общинския съвет на Перник. Вижте с какво се отличи днешното заседание


Само в Глашатай: Шаш в Общинския съвет на Перник. Вижте с какво се отличи днешното заседание

Днес общинските съветници  на Перник успяха да поставят своеобразен рекорд по работност. За по малко от три часа местните законотворци отметнаха 59 точки  дневен ред, заедно с питанията към кмета Вяра Церовска и отговорите й.

В рамките на дневния ред, местните първенци гласуваха смяна на отдадоха имоти под наем, промениха разписания на автобуси, утвърдиха заплатата на шефа на предприятието за градски транспорт, гласуваха назначението на д-р Иванова като управител на Профилакториума, приеха новите местни такси, приеха отчетите на общинските дружества, чиито принципал е общинския съвет. Приеха собствения си отчет и програма за следващите шест месеца.

Налагаха се тук таме прегласувания на точки, защото както на всичките заседания в последните две години, електронната система не винаги отчиташе гласувалите. Това не е новост. Както не е и опитът на техническите лица да обвинят журналист за бъговете в системата за гласуване, интернет връзката и каквото още не е наред в тяхната работа

Тъкмо човек да си помисли, че сесията е минала  в дух на съглашателсво заради небивалото до този момент единомислие от ляво и от дясно на залата, когато единствените изказвания се заформиха около печалбата на едно от дружествата- това за ученическо хранене. Не че парите са много, оказа се, обаче, че според част от съветниците в зала, печалбата била въпрос на лош мениджмънт. Сумата се оказа повече от символична- 8 000 лева.
За дружествата, които генерират загуба никой не отвори и дума.

 


Публикувана на 30.05.2019


0 коментара