info@glashatai.com 23:34 21.09.2019

Няма да се учи на 17 и 19 юни


Няма да се учи на 17 и 19 юни

 17 и 19 юни ще са неучебни за всички училища, заради изпитите на седмокласниците. Това реши Министерството на образованието, Дните трябваше да са учебни, за да не губят децата материал, но заради недоволството на учители, че сутринта трябва да са квестори, а следобед да преподават на собствените си ученици, министерството промени позицията си и обяви дните за неучебни.

На 17 юни ще се проведе изпитът по български език, на 19 юни – по математика, на 21 юни ще бъде изпитът по чужд език, който се заявява по желание  Националното външно оценяване за завършилите седми клас започва в 09.00 часа. Това важи и за изпита по български език и литература и за математика. Учениците трябва да бъдат най-късно в училищата в 08.30 часа

За първи път подаването на документи ще е изцяло електронно – независимо дали се подават от вкъщи или в училище гнездо. Всяка работа ще има индивидуален електронен бар код, за да не се бъркат различните работи на учениците. Тестовете ще се проверяват вече електронно, затова, заради сканирането, децата ще трябва да пишат с черен химикал.


Публикувана на 06.06.2019


0 коментара