info@glashatai.com 00:47 12.11.2019

Центърът за социална рехабилитация и интеграция на фондация П.У.Л.С. вече носи името на Татяна Арсова


Центърът за социална рехабилитация и интеграция на фондация П.У.Л.С.  вече носи името на Татяна Арсова

Посмъртно признание получи  първият създател, председател и ревностен пазител на мисията и идеологията на фондация П.У.Л.С Татяна Арсова по повод 20 годишнината на организацията. С решение на Управителния съвет от 07.07.2019 г., Центърът за социална рехабилитация и интеграция вече ще носи нейното име.

"Преди 20 години Татяна Арсова ни вдъхна силата да признаем, че домашното насилие не е просто проблем, а феномен. Тя го назова... Защото живот изживян в насилие е половин живот! За тези години много получихме, но и много дадохме на хората, които ни се довериха и се обърнаха към нас за помощ. Татяна остави светла диря и един професионален екип развиващ услуги за най-трудните целеви групи.", заяви адвокат Мариана Евтимова.

На стилно тържество по  повод годишнината областният управител връчи благодарствен адрес и почетен знак на председателя на организацията Екатерина Велева.

Кметът на Община Перник Вяра Церовска поздрави еĸипа нa фoндaция „Π.У.Л.C.”  и връчи специален плакет. В знак на благодарност за подкрепата през годините градоначалникът също беше удостоен с отличие за доброто сътрудничество.

Фондация "П.У.Л.С." е създадена на 7 юли 1999 г. в гр. Перник. Инициативата за организация за работа с пострадали от насилие се ражда още през 1998 г., по време, когато екипът се обучава в умения за управление на психо-социални услуги в общността и клинични умения за работа с психичната травма.

Първият тримесечен проект на фондацията е финансиран по програма "Знание, успех, промяна" на Charity Know How, Великобритания. С тази финансова подкрепа в областният град започва да функционира Център за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие, предоставящ професионални психологически и социални услуги на клиентите. Впоследствие, фокусът на работа е разширен и стартират първите програми за работа с деца и юноши.

 

От 2009 г., Фондация "П.У.Л.С." е член на Българския Алианс за Защита от Домашно Насилие – мрежа от 10 български НПО, обединени за целите на правната реформа, лобиране на правителствено, институционално и законодателно ниво и промотиране и установяване на добри практики за закрила на жертвите на домашно насилие.


Публикувана на 10.07.2019


0 коментара