info@glashatai.com 20:09 30.07.2021

Церовска получи официална прокламация от името на кмета на предградието на Чикаго – Елк Гроув


Церовска получи официална прокламация от името на кмета на предградието на Чикаго – Елк Гроув Източник на снимката: oбщина Перник- пресцентър

Кметът на Община Перник Вяра Церовска получи официална прокламация от името на кмета на предградието на Чикаго – Елк Гроув, Крейг Джонсън. Документът беше връчен от перничаните Емил и Диана Миланови, живеещи там, във връзка с побратимяването на двата града. 

В декларацията се посочва реализирането на съвместни инициативи в областта на културата, спорта и икономиката. В нея е изразено и впечатлението на Партън Федър - член на Градския съвет в чикагското предградие Елк Гроув и Чарлс Уолш - директор на полицията в същия район за удивителната атмосфера и топлото посрещане при посещението им на „Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва" 2019. 

„Истински се вълнувам, че Перник успя да направи такова впечатление и изгради тези прекрасни взаимоотношения. Изключително ми е приятно да стигнем до тази среща, да изградим всичките тези мостове, които ни свързват, за да гоима това голямо събитие, което ще бъде три дни, посветено на футбола", сподели с вълнение кметът Вяра Церовска. 

На срещата присъстваха още зам.-кметовете Денислав Захариев и Севделина Ковачева и кметът на кв. "Изток" Емил Костадинов.

 

„Перник може да се гордее, това е първото побратимяване на български град с американски град, което е много важно. Беше една къртовска работа, за да предизвикаме интерес и да стане това сътрудничество. Радваме се за неговото популяризиране", коментира Емил Миланов, който е мениджър и треньор на футболния клуб„Миньор – Перник", Чикаго . 

Той не скри, че предстоящият юбилеен демонстрационен мач с „Миньор" е една сбъдната мечта.

„Много искахме да играем такъв приятелски мач. Миньор -Чикаго е най-силният български отбор извън пределите на България. Това ще бъде едно прекрасно шоу. Всичко това се реализира с помощта на кметския екип и феновете", допълни Миланов.

Спортното събитие, посветено на 100 години футбол в Перник, ще бъде 27 юли от 18.30 часа, на Стадиона на мира, входът е свободен.


Публикувана на 23.07.2019


0 коментара