info@glashatai.com 21:16 16.10.2019
Д-р Вяра Церовска - кандидат за кмет на Перник от ГЕРБ

Перничанка показва артистичния си свят пред столична публика за втори път


Перничанка показва артистичния си свят пред столична публика за втори път

Перничанката Боряна Боко показва артиситчния  си свят за втори път пред ценителите на изобразителното изкуство в София. Втората самостоятелна изложба на Боряна ще бъде открита на 26 септември в столичната галерия Адора. 10 картини, 20 миниатюри и няколко абстрактни пана ще красят артиситчното пространство.

Експозицията носи мотото ,, Между два свята" и е съчетала в себе си нестандартната красота на текстилното пано тип пачуърк и изобразителното изкуство.

„Това, което правя наистина е на ръба на двата свята:, казва Боряна и допълва „творбите ми са хем картини, хем не съвсем”. „Единия ми дядо бе художник другия шиваш и някак естествено в мен се комбинираха и двете”, определя наследствеността на таланта си Боряна.

Изложбата ще остане отворена за посетители до средата на октомври. Почитателите на изкуството на Боряна, които отидат на откриването ги очаква специална изненада: почерпка за личния празник на авторката

 

Боко показва своите творби за втори път в рамките на година. Първата и самостоятелна изложба беше през май. Тя беше част от  от кампанията "Изкуство с кауза”, на „Проджект лаб”.  Сумата, събрана от продажбата на творбите, Боряна вложи в  рехабилитацията на сина си Христо. Момченцето е част от онези слънчеви деца, страдащи от аутизъм, за чието ежедневие са нужни доста средства.

 

Повече Перничанка показва изкуството си в столицата


Публикувана на 21.09.2019

Д-р Мария Маринова - кандидат за кмет водач на листата
0 коментара