info@glashatai.com 11:22 08.08.2020

Слави Трифонов учредява партията си днес


Слави Трифонов учредява партията си днес Източник на снимката: internet

 Слави Трифонов влиза в политиката и първата стъпка е учредяването на партията му „Няма такава държава”, което ще се случи днес, 5 октомври, пише в. „Труд”. Сред учредителите на партията ще са сценаристите от „Шоуто на Слави”

Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев. Засега не е ясно дали на учредителното събрание няма да се появят и други лица, познати от предаването. Очаква се учредителното събрание да започне в 14 ч. в „Рейнбоу Плаза” в София. На него не са поканени журналисти, отбелязва DarikNews.bg.

В началото на август от екипа публикуваха учредителна декларация, според която партията ще се казва „Няма такава държава”. Все още обаче не е ясно дали Слави Трифонов ще запази обявеното първоначално наименование, след като то предизвика противоречиви реакции.

Сред основните цели на партията са: засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно и електронно гласуване, както и въвеждането на задължително гласуване на избори и референдуми.

Партията предлага още пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районните управления на МВР. /източник:vesti.bg


Публикувана на 05.10.2019


0 коментара