info@glashatai.com 07:55 22.02.2020

Ремонтът на Софийско шосе ще струва 650 000 лева


Ремонтът на Софийско шосе ще струва 650 000 лева Източник на снимката: oбщина Перник- пресцентър

Със символична първа копка днес бе даден старт на ремонта на улица „Софийско шосе". Обектът е включен в поименния списък за капиталови разходи на община  Перник за 2019 година и е на стойност 650 000 лева с ДДС.

„Започващият ремонт ще промени облика на улица „Софийско шосе". Надявам се, че той да приключи в срок и перничани да останат доволни от работата на строителите", каза Временно изпълняващият длъжността кмет Севделина Ковачева.

Строителството ще бъде извършвано на седем етап. Ще бъде подменен старият амортизиран водопровод с нов/фи 110/, ще бъде извършено цялостно преасфалтиране на улицата и подмяна на бордюрите там, където е необходимо.

Докато текат ремонтните дейности ще има временна организация на движението, като част от пътникопотокът ще бъде пренасочван по обиколни маршрути . „Улица „Софийско шосе" е една от най- натоварените в Перник, тя е входно- пътна артерия към централната градска част. Трафикът по нея е голям, а през последните 30-40 години, улицата само е кърпена без да е правен основен ремонт", каза зам. кметът по строителството Владислав Караилиев.

Изпълнител на ремонта е консорциум, в който участват три фирми- „Хидрострой", „Асфалтинг" и „АБС Инженеринг", а срокът в който обектът трябва да бъде завършен по договор е 105 дни.


Публикувана на 09.10.2019


0 коментара