info@glashatai.com 06:16 15.07.2020

Картините, вдъхновени от Рударци вече са подредени в изложба


Картините, вдъхновени от Рударци вече са подредени в изложба

Изложба с творби от Международния пленер по живопис, състоял се в курортното селище Рударци , бе открита в Перник. Експозицията е подредена в изложбената зала на Обединения детски комплекс. Представени са 30 платна на участниците в пленера, сред които и художници от Сърбия, Босна и Херцеговина, Италия и Черна гора. На откриването присъстваха и самите творци.

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Перник Севделина Ковачева поздрави участниците и изказа специална благодарност към гостуващите художници от чужбина.

„Международният пленер по живопис е едно от най- значимите събития в културния живот на Перник и аз съм щастлива да видя днес всички тези картини, пресъздаващи духа и колорита на Перник, вдъхновени от красивата природа тук", каза Ковачева.

Тазгодишното издание е 22-ро поред и както всяка година и сега предшества Деня на града, който Перник чества на 19 октомври. Арт- проявата е част от културния календар на община Перник и се е превърнал в традиция, която стимулира творческата дейност на художници и разширява международните контакти на базата на културното сътрудничество на Община Перник с побратимени и партньорски градове от чужбина.


Публикувана на 11.10.2019


0 коментара