info@glashatai.com 21:36 05.06.2020

Властта в Ковачевци се закле


Властта в Ковачевци се закле

Заместник областният управител Иво Иванов откри първото тържествено заседание на новоизбрания Общински съвет в най-малката община в област Перник - Ковачевци за мандат 2019 – 2023 година.

На него кметът на общината Васил Станимиров и новоизбраните общински съветници положиха клетва. За председател на Общинския съвет бе избран Венцислав Тодоров.

11 са местните парламентаристи, които се заклеха да защитават интересите на гражданите, ръководени от Конституцията и върховенството на закона. Общинската избирателна квота е 72 гласа.

Иванов поздрави присъстващите и отправи призив към общинските съветници и градоначалника да работят съвместно в името на развитието на общината и благополучието на жителите й. Той апелира към това решенията през следващия четиригодишен мандат да бъдат вземани с диалогичност, прозрачност, единомислие и корективност.

Иванов изказа благодарност към председателя на Общинската избирателна комисия Мария Захариева, както и към нейния екип за отличната организация на Местните избори и подчерта, че Областна администрация Перник ще продължи да оказва необходимото съдействие на общината и общинския съвет.

Настоящият кмет на община Ковачевци Васил Станимиров ще ръководи общината за трети мандат. За него са гласували над 60% от избирателите.


Публикувана на 07.11.2019


0 коментара