info@glashatai.com 03:21 13.06.2021

За малко тъжната и нелепа пернишка Коледа


За малко  тъжната и нелепа пернишка Коледа

Казват, че Господ изпраща изпитания на най-силните си чеда! Изпитанието, пратено ни по най-светлия празник, този в който честваме рождението на Спасителя, трябва да е  доказателство за силата на духа ни. Съществуването на тази наша малко нелепа и още повече страшна и тъжна Коледа само по себе си говори за издръжливост, комбинативност и много, много сила.
Оказа се, че перничанката може да спретне трапеза от минимум седем ястия без капка вода или с такава, която не е годна за нищо. Оказа се, че семейството може да се събере и да се весели на пук на заобикалящата страшна действителност и даже да я пренебрегне или да и отмъсти с пукотевица, ама такава силна, като как си требе.  Оказа се, също, че сме по-по-най- в състояние да надмогнем всичките пречки и неудачи в името на празника, такъв какъвто разбират повечето ....

 

Честито да ни е  Рождеството Христово!  Не знам дали Исус би одобрил едноседмичните задръствания край хранителните хипермаркети и харченето като за последно за храна и алкохол,  дано обаче ги приеме като уважение към себе си и ни дари със здраве, че при пълзящата  зараза от липсващата живителна течност и нивото на медицината и организацията на пернишката такава,  само Той може да ни помогне!


Л. Седевчева


Публикувана на 24.12.2019


0 коментара