info@glashatai.com 14:08 14.05.2021

Хора се оплакват от непочистени пътища в пернишко. От АПИ предупреждават за поледици


Хора се оплакват от непочистени пътища в пернишко. От АПИ предупреждават за поледици

Читатели на Глашатай се оплакаха от непочистени пътища в Пернишко тази сутрин. Първият по-сериозено завалял сняг е останал по пътните платна, твърдят пътуващи. Сигнали за неопесъчени пътища има от Радомирско и Трънско. Хората твърдят, че пътят от Перник към Радомир не е бил почистен, а пътищата в трънско били обилно заснежени. 

От пътната агенция информираха, че в момента слаб сняг вали в областите Перник, София и по високите места в областите Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Смолян и на Твърдишки проход в област Велико Търново, което увеличава предпоставките за поледици. В тази връзка Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия и да не предприемат рискови изпреварвания и маневри.

Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за почистване и обработване на републиканските пътища. За повишаване безопасността на движение е възможно затваряне на определени участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.


Публикувана на 12.01.2020


0 коментара