info@glashatai.com 07:44 04.08.2020

Отхвърлиха Програма за разпореждане с общинска собственост. Владимиров с емоционално изказване


Отхвърлиха Програма за разпореждане с общинска собственост. Владимиров с емоционално изказване

Програма за разпореждане с общинска собственост беше отхвърлена от мнозинството общински съветници, които гласуваха въздържали се. Документът беше одобрен от 13 съветници, главно от ляво, 3-ма гласуваха против. Докуменът е неразделна част от бюджетът. Според съветниците от десния спектър евентуално неизпълнение на програмата може да доведе до дефицит в бюджета, което днес  не е розово заради подобни решения в миналото.

След гласуването кметът Станислав Владимиров направи емоционално изказване, в което припомни дълговете, които е заварил. 27 млн. дълг е наследен от Росица Янакиева, след това са били натрупани през предходния мандат. Добре, че е бил министърът на финансите В. Горанов, за да сложи рамка иначе сега щяхме да гледаме бюджет с много по-голям дълг. 33 млн. лв е в момента дългът. „Какво е направено с тези пари“, попита кметът.” С настоящия бюджет ще разплащаме предишните поръчки. Сред които са обектите на „Софийско шосе” и на улица „Граово”


Нали не мислите че аз ще чакам да продам апартамент, за да спасявам Общината.”, категоричен беше кметът
Община Перник ще търси външно и друго финансиране , за да осигури добрия живот. Повече няма да чуете от мен повече оправдания. Каквото било- било. Никога не се оправдавам и няма да го правя. Аз и екипа ми ще работим, за да се говори с уважение.


Публикувана на 11.02.2020


0 коментара