info@glashatai.com 02:26 11.07.2020

Oбщински съветник се притеснява от малкото кръводарители


Oбщински съветник се притеснява от малкото кръводарители Източник на снимката: ГЕРБ- Перник

Общинският съветник Александър Александров информира пернишката общественост за притеснителен спад в броя на кръводарителите в настоящата ситуация, както и реалната опасност болниците да останат без кръв и невъзможността да могат да се извършват спешни и животоспасяващи операции.
"Това носи голям риск за хората, на които е необходимо кръвопреливане. В тази връзка направих проверка и в Перник кръв може да бъде дарена всеки делничен ден от 08:00ч. до 13:00ч. Това може да се случи на ул." Брезник" № 2 (ниската сграда във вътрешния двор на МБАЛ "Рахила Ангелова", сподели в личния си профил в социалната мрежа фейсбук Александров. Той уточни, че от Министерство на здравеопазването, както и от Национален център по трансфузионна хематология потвърждават готовността на служителите да извършат дейността без заплаха за здравето на гражданите. Кръв могат да дарят хора между 18 и 65 години в добро здраве.
"С оглед извънредната ситуация апелирам да спазваме дистанция, да изчакваме търпеливо и да сме снабдени с предпазни средства (маски и ръкавици).
Нашата кръв може да спаси живот!", изтъкна още общинският съветник.


Публикувана на 19.03.2020


0 коментара