info@glashatai.com 23:12 02.06.2020

Съветниците заседават на закрито


Съветниците заседават на закрито

Поредно закрито заседание на общинския съвет в Перник ще се проведе утре. От началото на кризата с Коронавируса съветниците заседават закрито. На сесията предстои да бъде гласувано предложението на кмета Владимиров да бъдат освободени от плащане на наеми обекти общинска собственост в периода на извънредно положение Облекчението е спрямо търговски обекти, с изключение на рекламни съоръжения, магазини за хранителни стоки, денонощни магазини, кафе автомати, офиси; ползващите лятна градинска и тротоарна площ.
Мярката цели да се предотвратят фалити на наемателите на обекти общинска собственост, които са представители на малкия и средния бизнес, както и да се запази трудовата заетост на жителите на общината.
Местните законотворци ще дискутират и искане на концесионера на  стария язовир в Ярджиловци да бъде освободен от такса, Причината за искането му е нуждата от инвестиции в изграждане на нови съоръжения като основен изпускател, железобетонна конструкция на преливника и енергогасителна шахта, след последния кран


Публикувана на 22.04.2020


0 коментара