info@glashatai.com 19:03 10.08.2020

Пернишките здравни власти за коронавируса- на час по лъжичка и избирателно


Пернишките здравни власти  за коронавируса- на час по лъжичка и избирателно

Там където няма информация се раждат слухове. Когато прибавим и пандемията, картинката става особено красноречива. Заболелите от Ковид 19 в пернишко не са много- 10 човека, по официална статистика на Националния оперативен щаб.  Толкова ли са: каква част от тях са в болница, защо хора от Перник се лекуват в софийски болници, при положение, че това е крайно не препоръчително, да не кажа забранено от щаба? Това са въпроси, които хората си задават. На сайта на местната здравна инспекция информация няма. Позвъняванията на репортер на Глашатай са без отговор, а mail-ът, който изпратихме с молба информацията да идва от здравните власти и до нашия сайт,  за да може да бъде максимално точна беше прочетен за минути, но отговор отново не последва.


Така в града вече циркулират  няколко слуха, които няма кой да потвърди, но няма и кой да опровергае. Единият, че заразените са много, но виждаш ли били в софийската статистика заради местоработата им. Звучи абсурдно, но нашенецът вярва на абсурди. Пък и ако е вярно, че има перничани, радомирци и други от региона настанени в софийски болници… колко му е и това да е факт.

Други броят болни във всевъзможни здравни заведения и отделения. Трети направо негодуват, че не се съобщават заразените по общини.
РЗИ в стил на час по лъжичка днес изпусна малко инфо, пред очевидно смятана за приближена медия и обяви, че всъщност имало две жени радомирки сред заразените. И тук инфото се бие с действителността, защото от Щаба дойде статистика за жена и дете, като последни заразени в пернишко.

При цялата тази какафония от информирана дезинформираност не е странен фактът, че нашенецът не вярва в съществуването на Коронавирусът. Ходи без маска напук на правилата и пие бира със съседа пред блока


Публикувана на 24.04.2020


0 коментара