info@glashatai.com 23:36 02.06.2020

За първи път имаме повече оздравели, отколкото заразени с Коронавирус


За първи път имаме повече оздравели, отколкото заразени с Коронавирус

Днес за първи път имаме повече оздравели, отколкото заразени. Това каза ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски на извънреден брифинг.
24 са новите заразени с COVID-19 у нас, общо са 2259 души. 646 е общият брой на излекуваните, новите случаи на излекувани за вчера са 34. Това стана ясно на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб.

От Щаба са стигнали до извода, че при сравнително малкия брой хора, които се нуждаят от болнично лечение в София, по-добрият вариант е да се изберат 7 или 8 болници, които да работят с новоприети, а останалите боллници да бъдат освободени, за да обслужват населението на града, което от месеци е отлагало нуждите си от медицинска помощ. Covid-отделенията в останалите няма да бъдат закривани, но ще останат като резерв:

"Основната бройка положителни ще продължи да бъде лекувана във ВМА, в "Пирогов", в "Александровска болница", в Инфекциозна болница, в "Света Анна", във Втора градска, в  Белодробна болница... Това ще даде възможност както на другите, така и на тях, да работят доста по-интензивно.


Публикувана на 19.05.2020


0 коментара