info@glashatai.com 02:07 25.01.2021

Правителството раздаде милиони левове


Правителството раздаде  милиони левове Източник на снимката: правителствена пресслужба

На днешното си заседание правителството одобри разходи в размер на десетки милиони лева. Близо 70 милиона лева от Оперативната програма "Околна среда" ще бъдат пренасочени за подкрепа на малкия и средния бизнес, засегнат от кризата с Covid-19. Мярата предизвика небивал интерес в първите дни от отварянето и

Кабинетът одобри и допълнителни до 10 милиона лева за МВР по договори, свързани с издаването на българските лични документи.

852 хиляди лева се отпускат за подпомагане на две болници - в Севлиево и в Тутракан, както и за ремонт на сградата на Софийската митрополия.

За допълнителни стипендии на докторанти държавата отпуска 3 милиона и 700 хиляди лева.

Индивидуалната допълнителна стипендия, която ще получава докторант тази година ще бъде между 435 лева за аграрния университет в Пловдив и 3 887 лв. за БАН.

Очаква се осигуряването на допълнителните средства да има решаващо влияние за привличането и задържането на младите учени в страната.

Министерският съвет одобри 1,5 милиона лева по бюджета на образователното министерство за тази година. Със средствата ще бъде финансирана изпълнението на дейностите през първата година на националната научна програма за създаване на база данни на кръводарителите в България.

С друго решение кабинетът е определил общия размер на държавната гаранция за кредитите на студенти и докторанти, които ще се отпускат, тази година да бъдат до 40 милиона лева.

 


Публикувана на 20.05.2020


0 коментара