info@glashatai.com 06:00 15.07.2020

Съдят двама перничани и радомирец


Съдят двама перничани и радомирец

 

              Двама на съд за кражба и управление на автомобил в нетрезво състояние.

              62-годишен рецидивист ще бъде съден за кражба. Престъплението е извършено на 31 декември миналата година, когато от голям магазин в Перник е открадната бутилка уиски. Задържан за деянието е 62-годишен перничанин, криминално проявен и осъждан неколкократно за подобни престъпления. Мъжът в момента изтърпява ефективна присъда, където е привлечен като обвиняем по чл. 196, ал. 1от Наказателния кодекс.

                С 1, 5 промила алкохол в кръвта е управлявал автомобила си марка „Ситроен“ 47-годишен столичанин. Мъжът бил проверен на 27 април, на ул. „Република“ в областния град. След проведено разследване е привлечен като обвиняем и работата продължава съвместно с прокуратурата. 

                Радомирец на съд за управление на нерегистриран мотопед. На 15 май, в условията на специализирана полицейска операция в гр. Радомир е проверен мотопед „Пиаджио“, шофиран от 57-годишен местен жител. Органите на реда установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Р. България. Водачът му е привлечен като обвиняем по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс. Наказанието е лишаване от свобода до 1 година или глоба от 500 до 1 000 лева.


Публикувана на 22.05.2020


0 коментара