info@glashatai.com 04:12 11.07.2020

Още пияни на пътя. Възрастни се черпят и шофират по селата


Още пияни на пътя. Възрастни се черпят и шофират по селата

Поредните двама пияни шофьори са задържани от полицията, вчера. Около 18, 45 ч. на пътя посока с. Люлин е проверен лек автомобил Форд „Фиеста“, управляван от 69-годишен жител на с. Дивотино. При изпробването му с техническо средство са отчетени 1, 85 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ.

            Четири часа по-късно, в с. Кралев дол е спрян Хюндай „Атос“ с водач 55-годишен местен жител. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 62 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

            Двамата са задържани за 24 часа с полицейски мерки, а автомобилите им са иззети. Започнати са досъдебни производства и работата продължава под надзора на прокуратурата.

Двама ще отговарят пред съда за шофиране на автомобили в нетрезво състояние.На 17 и 31 май през нощта в гр. Перник са проверени леки автомобили Опел „Корса“ и „Хонда“, управлявани съответно от 28-годишна жена и 19-годишин младеж. Алкохолните им проби с дрегер се оказали положителни – 1, 28 и 2, 17 промила. Момчето отказало кръвна проба за химичен анализ. След проведени разследвания са привлечени като обвиняеми по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.


Публикувана на 05.06.2020


0 коментара