info@glashatai.com 02:21 25.01.2021

Претъпкани и неспазващи разписание бусчета правят пътуването между Перник и Радомир рисково


Претъпкани и неспазващи разписание бусчета правят пътуването между Перник и Радомир рисково Източник на снимката: снимката е илюстративна. Източник: tvsatcom.bg

Претъпкани и неспазващи разписанията бъсчета тормозят пътуващите по линията Перник- Радомир. Сигналите до сайта ни са много. Поредният е от тази сутрин, когато един от автобусите е пропуснал да изпълни разписанието си, а следващият се е напълнил до козирката. В бус с около 10-12 места са се натъпкали 24 човека, твърди читателка.  Сам по себе си този факт прави пътуването рисковано. По-голямата част от пътниците са били без санитарни маски, което в условията на разрастваща се епидемия от Коронавирус е най-малкото безотговорно , а рискът да се придвижиш между двата града се увеличава. Шофьорът е пренебрегнал забележките и качил пътниците. На гише информация, служител на фирмата също е неглижирал проблема.

Това се случва заради занижения и почти липсващ контрол, установи проверка на Глашатай. Оказа се, че контролиращия орган  в лицето на автомобилна администрация вече има нова структура.  На  територията на пернишка област  вече действа Областен отдел "Автомобилна администрация", който отговаря за административното обслужване на гражданите и за провеждането на шофьорските изпити.

Контролът по транспорта пък е в ръцете  на  Регионална дирекция "Автомобилна администрация"  в София. От там заявиха, че приемат текстът ни като сигнал, който да проверят , но не можаха да се сетят кога из пернишките пътища за последно е  е правена проверка.

Така докато умните се наумуват, лудите ще се налудуват, а пътуващите по дестинацията Перник-Радомир ще заплащат билети, ще получават отвратително обслужване, ще рискуват живота си за да свършат елементарни неща в съседния град

Глашатай изпрати сигнала до Дирекцията в София и искрено се надяваме на действия от тяхна страна, а до тогава Бог да пази пътуващите.


Публикувана на 22.06.2020


0 коментара