info@glashatai.com 04:30 11.07.2020

ГЕРБ и БСП с глоби за сбирките


ГЕРБ и БСП с глоби за сбирките

ГЕРБ и БСП ще бъдат глобени по 3 000 лева за сбирките, при които не бяха спазани противоепидемичните мерки. Това чака и спортните отбори от вечното дерби Левски- ЦСКА. Това заяви главният здравен инспектор Ангел Кунчев

По думите му всяко събиране на много хора на едно място на закрито без спазване на дистанция от метър и половина крие рискове.Според него освен трите Д-та: дезинфекция, дистанция и дисциплина, е важно и К-то, а именно контролът.

"Оказа се, че не можем да разчитаме на съвестта на хората. С огромно съжаление го казвам, не че при всички е така. Една част продължават да спазват мерките. Немалка е частта, които решиха, че всичко е ок. До какво води това. Това К добавено какви реални измерения ще придобие. За да не бъдем обвинявани, че правим някакъв подборен контрол или че гледаме само най-дребните отклонения, решението на министъра и на столична РЗИ, която е упълномощена е да съставим актове на двете политически сили ГЕРБ и БСП, да ги глобим с максималната сила от 3000 лв., затова че са допуснали събира на хора на едно място", изтъкна още доц. Кунчев.

Той посочи, че същото ще бъде направено и с Националния стадион "Васил Левски".

"Всички мерки са важни, но нека не забравяме нещо. Вирусът не се търкаля по улиците в България. Мерки като пръскане на тонове дезинфектанти по улици и площади, не могат да бъдат водещи. Вирусът е в нашият нос и в нашето гърло", изтъкна още доц. Кунчев.

 


Публикувана на 22.06.2020


0 коментара