info@glashatai.com 00:03 30.10.2020

Партиен дом по пернишки: преди избори, които обещават да са като война


Партиен дом по пернишки: преди избори, които обещават да са като война Източник на снимката: КракраТв-fscebook

Перник, оказва се си има истински партиен дом. Не, не е това, което помнят по-възрастните от преди 30 и кусур години, не е и на път да го постигне, защото меко казано утопично би било да се мисли, че  широкия спектър на политически формации, които навремето са се нароили от една- две могат да постигнат каквото и да е съгласие пък било то и на ползу роду.  
След редицата си уникалности, с които градът ни се слави вече има още една- политическа. Оказва се, че  офисите на всички партии, партиийки, обединения и разеднения на политическа основа  си съжителстват  в една сграда. За сега мирно и тихо, дали ще е така преди избори- предстои да разберем Тук са стаите на БСП, СДС„ ДСБ и прочие десни, както тези на  АБВ„ ВМРО„ Атака, няколко коалиции в дясно и ляво абревиатурите на които перничани трудно си спомнят, а хората им напомнят за себе си само по избори.  За да бъде картинката пълна от днес тук е и  партийният клуб на ГЕРБ.

И така сградата на ул. „Радомир”1 се превръща в истински партиен дом- буквално.  Любопитен е фактът че леви и част от десни  делят един етаж от постройката, но левите са в дясно, а десните в ляво. Дори този символ издава объркаността на политическото ни битие и неговата уникалност.


Идат избори, от сега по-големи и по-малки субекти стягат редици. Месеци по-отрано членове и симпатизанти ожесточено се плюят в интернет пространството и настървено се замерят със слухове и фалшиви информации.  Имайки предвид народопсихологията на нашенеца, стремежът му към власт и откровената алчност, интересен обещава да е животът в коридорите на сградата на ул. „Радомир”1

Защото  „Най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов”, казал го е Бисмарк. При нас предстоят избори,  а те са като истинска война за лов на избиратели.  


Публикувана на 30.06.2020


0 коментара