info@glashatai.com 09:21 08.08.2020

Профилакториумът- драма с продължение


Профилакториумът- драма с продължение

Пернишката болница по рехабилитация , която преди месеци едва не бе продадена на търг от националната агенция по приходите пак стана обект на крамоли в местния минипарламент. Лечебницата присъстваше почти през цялото време на  дългото заседание. В началото му на представляващият кмета негов заместник Стефан Кръстев се наложи да отговаря на питане на съветника Милан Миланов. Въпросът за  потенциалния инвеститор, нарочно създадената комисия и прословутото котле, което  глътна много пари, но така и не заработи за да стопли лекари и пациенти беше зададен и към председателя на минипарламента, който е принципал на дружеството. В началото Колев отказа да отговаря, за да не наруши правилника. По-късно след като кметът Владимиров се появи в залата и зачекна темата в своето изказване  и Колев реши да отговори.
В крайна сметка се оказа, че инвеститор има. Комисията, която се е заела с решаването на проблема на изпадналата в колапс болница, обаче е решила че е нужно да се направи правен анализ на ситуацията. „Цялостен правен анализ се прави не от всеки юрист. Аз потърсих помощ с писмо до Общината, но ми беше отказана, с мотив, че Общинския съвет трябва да се справи със ситуацията”, каза Колев. Минипарламентът, обаче няма собствен бюджет, така че се е налага някой да поеме хонорара за този вид услуга. Имам уверението на г-н Владимиров, че това ще се случи”, стана ясно от изказването на Колев.

Междувременно беше приет отчетът на болницата. По време на дебатът по тази точка Петър Басмаджиев, който бил б ролята на пациент похвали кандидат-инвеститорът. Оказа се, че мераци да инвестира в профилакториума има дружество със сериозен опит в рехабилитацията.


Публикувана на 02.07.2020


0 коментара