info@glashatai.com 09:06 08.08.2020

Само в Глашатай: Шефски места скараха съветниците, Ето ккои ще управляват дружествата


Само в Глашатай: Шефски  места  скараха съветниците, Ето ккои ще управляват дружествата

Местата на управители на  общинските дружества скараха съветниците. В началото на заседанието имаше опит точките да отпаднат от дневния ред. След като това не се случи, когато дойде ред на точките, за избор на управители или продължаване на договорите на настоящите.  Ралица Андреева от БСП обвини в задкулисно кадруване и заяви, че няма да участва в гласуването. В гласуването отказаха да участват и колегите и  от БСП.  Тя беше репликирана от Денислав Захариев, който заяви, че няма задкулисни договорки, отрече да са спрягани имена „под дебели сенки”, каквото беше обвинението си.

Милан Миланов скочи в защита на управителя на ДКЦ1 д-р Михайлов. Предложението беше договорът му да бъде удължен с три години. Той се справя добре, освен това няма много хора с медицински и мениджърски капацитет. „Ако вие се въздържите от гласуване  ще оставите здравното заведение без ръководство.”
В крайна сметка срокът на договора на д-р Михайлов беше удължен.
Беше удължен договорът и на контрольора на Жилфонд и взето решение за конкурс за управител.

Контрольор на Детско и ученическо хранене стана ще бъде  Станислав Томов  Управител до провеждане на конкурс ще бъде Чавдар  Гебев  Предложение  беше на Денислав Захариев.

Мариана Ангелова  остава за още една година управител на дружество  Дезинфекция Красимира Станимирова ще бъде контрольор на предприятието.

Дружеството за горите  ще бъде контролирано  Валентина Страхилова.  Тя е  бивш контрольор на ДКЦ  Управител вече е  Цеца Велинова. Тя е ръководила службата по земеделие и гори. Предложенията отново бяха на ГЕРБ

Градски транспорт ще продължи да се управлява от досегашния управител Иван Идакиев

Сашка Иванчова ще бъде ликвидатор на „Обреден дом”. Снежана Милева ще продължи да е ликвидатор на Перник инвест


Публикувана на 02.07.2020


0 коментара